Over

Centraal: mens, communicatie en taal

Al 17 jaar heb ik het voorrecht mooie verhalen en artikelen te mogen maken. Vaak volgend op interviews en gesprekken die ik heb met ondernemers en particulieren. Zij (samen met uiteenlopende media) vormen mijn klantenkring en ik help hen door hun verhaal of boodschap helder en pakkend op te schrijven. Meestal in het Nederlands, maar desgewenst ook in het Engels.

Vaak ontmoet ik de ander in zijn of haar zakelijke rol.  Zo bouwde ik kennis op over de financiële-, juridische- en zakelijke dienstverlening, maar ook over de sectoren transport en logistiek, bouw en over thema’s als duurzaamheid en innovatie.

Daarnaast kunnen interviews ook gaan over persoonlijke zaken, zoals diepste drijfveren, levensvisie en geloof. Uiteraard hangt dat helemaal af van wat mijn klant wil en waar(voor) een artikel gepubliceerd wordt. Door deze persoonlijke ontmoetingen ontstaan sprekende verhalen die juist daardoor ook meer zakelijke impact hebben. Als breed geïnteresseerde mediaconsument vorm ik daarbij ook een beetje mijn eigen eenmans-testpanel. Als ik schrijf, stel ik mij dus altijd de vraag: zou ik dit zelf graag willen lezen? Want uiteindelijk is alle moeite vergeefs als de ontvanger van informatie doorklikt of -bladert.

Mensen zijn mijn inspiratiebron.

Ik wil de ander in zijn of haar kracht portretteren en de kernboodschap in tekst vangen. Dit doe ik vanuit mijn overtuiging (én ervaring) dat verhalen die primair uitgaan van de mens en niet van een product of organisatie, uiteindelijk óók commercieel effectiever zijn.

Die persoonlijke noot breng ik tevens aan in mijn eindredactionele dienstverlening. Daarbij haal ik niet alleen fouten uit teksten, maar herschrijf ik deze ook wanneer dat nodig is om ze (aan)sprekender te maken.

Positieve publiciteit

Na mijn afstuderen als jurist aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, werkte ik respectievelijk in het internationale bedrijfsleven en als redactiecoördinator bij een krantenuitgeverij. In 2002 besloot ik om mijn belangstelling en voorliefde voor mens, taal én bedrijf om te zetten in daarop aansluitende dienstverlening.

Ik vind het een voorrecht om schrijvend en sprekend mijn klanten van positieve publiciteit te voorzien.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met mij op, ik beantwoord uw vragen graag.

Laatste Artikelen/Publicaties

Contact

info@kosterteksten.nl
06 41 860 490