Over

Centraal: mens, communicatie en taal

Al bijna 20 jaar heb ik het voorrecht mooie verhalen en artikelen te mogen maken. Vaak volgend op interviews en gesprekken die ik heb met ondernemers en particulieren. Zij (samen met uiteenlopende media) vormen mijn klantenkring en ik help hen door hun verhaal of boodschap helder en pakkend op te schrijven. Meestal in het Nederlands, maar desgewenst ook in het Engels.

Vaak ontmoet ik de ander in zijn of haar zakelijke rol.  Zo bouwde ik kennis op over de financiële-, juridische- en zakelijke dienstverlening, maar ook over de sectoren transport en logistiek, bouw en over thema’s als duurzaamheid, innovatie en zingevend ondernemerschap.

Daarnaast kunnen interviews ook gaan over persoonlijke zaken, zoals diepste drijfveren, levensvisie en geloof. Uiteraard hangt dat helemaal af van wat mijn klant wil en waar(voor) een artikel gepubliceerd wordt. Door deze persoonlijke ontmoetingen ontstaan sprekende verhalen die juist daardoor ook meer zakelijke impact hebben. Als breed georiënteerde mediaconsument vorm ik daarbij ook een beetje mijn eigen eenmans-testpanel. Want als ik schrijf, stel ik mezelf altijd de vraag: zou ik dit zélf graag willen lezen? En ik leg de pen uiteraard pas neer wanneer ik daar met een overtuigend ‘ja’ op kan antwoorden.

Mensen zijn mijn inspiratiebron.

Ik portretteer de ander in zijn of haar kracht en vang de (kern)boodschap in tekst. Dit doe ik vanuit mijn overtuiging (én ervaring) dat verhalen die primair uitgaan van de mens en niet van een product of organisatie, uiteindelijk óók commercieel effectiever zijn.

Die persoonlijke noot breng ik tevens aan in mijn eindredactionele dienstverlening. Daarbij haal ik niet alleen fouten uit teksten, maar herschrijf ik deze ook wanneer dat nodig is om ze (aan)sprekender te maken.

Positieve publiciteit

Na mijn afstuderen als jurist aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, werkte ik respectievelijk in het internationale bedrijfsleven en als redactiecoördinator bij een krantenuitgeverij. In 2002 besloot ik om mijn belangstelling en voorliefde voor mens, taal én bedrijf om te zetten in daarop aansluitende dienstverlening. Ik werk dagelijks aan positieve publiciteit voor mijn klanten en wellicht straks ook voor (jo)u.

Meer weten? Neem gerust contact op. Ik licht graag toe of denk mee.

Laatste Artikelen/Publicaties

Contact

info@kosterteksten.nl
06 41 860 490