Gespreksleiding

ronde tafels, klankbordsessies, klantsessies:

als gespreksleider / moderator leid ik uw ronde tafel bijeenkomst, klankbord- of klantsessie. Ik neem goed voorbereid plaats aan het hoofd van uw tafel en sta er met mijn enthousiaste en mensgerichte werkwijze garant voor dat uw bijeenkomst een succes wordt. Leent uw bijeenkomst zich voor publicatie? In dat geval kan ik het gevoerde gesprek tevens voor u uitwerken tot een artikel voor uw relatiemagazine, nieuwsbrief of ander (online) communicatiemedium. Uiteraard geldt dit ook wanneer het artikel alleen vertrouwelijk en voor intern gebruik of voor (een deel van) uw zakelijke netwerk is bedoeld.

Ideale ontmoetingsplek voor verkenning, vertrouwen en verdieping

De tafel is in brede zin van het woord de ideale plek voor sociale ontmoeting. Een tafel biedt alle gelegenheid en ruimte voor wezenlijk contact tussen alle tafelgenoten. Of die tafel er nu staat om gezamenlijk een maaltijd te gebruiken of om met elkaar in gesprek te gaan (of een combinatie van beide); in die vertrouwelijke setting komt het tot verdieping waardoor je meer met elkaar deelt dan in andere situaties.

Dat is ook wat ik als gespreksleider en moderator keer op keer zie gebeuren. Het is mooi om steeds weer te zien hoe je door anderhalf of twee uur bij elkaar te zitten en gestructureerd over uitgekozen thema’s te praten, wérkelijk ‘to the point’ komt. En hoe je daardoor bovendien veel tijd wint. Want na een groepsgesprek vertrekt u met het voldane gevoel dat u door uw tafelgenoten weer nieuwe inzichten hebt verworven. En dat u bovendien ook zélf uw punt hebt kunnen maken en uw visie hebt kunnen tonen.

Onmisbaar en zeer effectief

In deze tijd waarin kennisdelen een van de belangrijkste voorwaarden is om als organisatie überhaupt verder te komen, is de gespreksbijeenkomst onmisbaar. Als instrument voor relatiebeheer zijn klankbordsessies, ronde tafel bijeenkomsten en klantsessies zeer effectief. Uw (zakelijke) relaties krijgen zo meer diepgang en dergelijke ontmoetingen leveren u in relatief korte tijd meer en vaak unieke (klant)kennis op. Het is daarmee een mes dat aan meerdere kanten snijdt en dat u helpt om meer uit uw netwerk te halen.

Laatste Artikelen/Publicaties

Contact

info@kosterteksten.nl
06 41 860 490